tisdag 6 november 2007

Lägesrapport

Idag har vi kollat hur långt vi kommit i arbetet. Vi är under faktainsamlingsfasen och har lånat ett antal böcker, samlat ihop mycket information på internet på bl.a. hemsidor till olika vindkraftorganisationer, föreningar och universitet. Det jobbiga är att just få tag på den information vi behöver då den mesta informationen gäller stora vindkraftverk och liknande. Det vi kommit fram till att vi behöver veta är dels vad vindens fysikaliska egenskaper är och vad man ska tänka på för de olika delarna i ett vindkraftverk.

Det vi behöver göra just nu är att läsa igenom så mycket information som möjligt till månadskiftet nov-dec och i december göra en plan över hur vi ska bygga vårt vindkraftverk, i januari fixa alla delar och liknande, i februari-mars bygga vårt vindkraftverk och i mars-april skriva klart vårt arbete om vindkraftverket.

Förutom att vi ska läsa PDF:erna, böckerna och så ska vi ha fortsatt kontakt med dem på ångströmslaboratoriet och kanske göra ett studiebesök där. Dessutom tänkte vi kontakta Tore Wizelius som är författare för "Vindkraft i teori och praktik" och är med i CVI - Centrum för Vindkrafts Information. Av de mest vettiga faktan vi hittat så är det mesta gjort av honom. Det vi tänkte med att kontakta honom var att vi ska fråga ifall vi kan fråga honom om vi hamnar i problem och ifall han har något speciellt tips på vad vi behöver tänka på då man bygger ett vindkraftverk.