fredag 26 oktober 2007

Val av informationskanaler

Vi har kommit fram till att ändra våran metod med vår insamling av information. Vi har kommit fram till att vi borde läsa på den information vi har samlat in hittills via bibloteket och företags, intresseföreningars och institutioners hemsidor. Vi sa förut att vi dessutom skulle ta kontakt med institutioner, företag och intresseföreningar inom vindkraftverksbranschen. Men vi har kommit fram till att vi ska göra så ifall det finns behov och att vi först och främst ska läsa på om vindkraft i böckerna och pdf-filerna vi har fixat. Men vi ska också vara noga med att skriva ner allt vi får lära oss i logg-boken och att vi sållar ut den informationen vi ska ha.

tisdag 23 oktober 2007

Besök på Stadsbibblan

Insamlingsfasen fortgår. Idag har vi varit på Stadsbiblioteket i Stockholm för att hitta bra och vederhäftiga källor. Internet är trots allt inte 100% pålitligt, och om man dessutom lyckas hitta en bra bok så är de oftast väldigt pedagogiska. Böcker är generellt mer pålitliga och seriösa än sidor på internet.De böcker vi lånat är:

Vind Del 2 Wizelius, Tore
Vindkraft i teori och praktik Wizelius, Tore
Dessutom lånade vi en tredje bok om vindkraft, men den kan jag inte namnet på just nu.

Nu ska vi bara läsa (skumma) igenom böckerna för att se om det finns något vettigt vi kan använda. Det blir något av en turboläsning, då vi ska vara klar med faktainsamlingsfasen innan v. 46.